Полски самолет L410 е бил прехванат от руски изтребител Су-35 вчера, при което са извършени агресивни

...
Полски самолет L410 е бил прехванат от руски изтребител Су-35 вчера, при което са извършени агресивни
Коментари Харесай

Руски изтребител за малко да се разбие в полски самолет над Черно море

Полски самолет L410 е бил прехванат от руски изтребител Су-35 през вчерашния ден, при което са извършени „ нападателни и рискови маневри, неведнъж изпълнявани от съветския изтребител наоколо до полския аероплан “, съобщи Министерство на защитата на Румъния.

Самолет L410 “Turbolet ”, " принадлежащ на полската гранична полиция, който е изпълнявал рутинни патрулни задачи под егидата на Фронтекс над Черно море в интернационалното въздушно пространство в съдействие с румънската гранична полиция, е бил прехванат от съветски изтребител Су-35 към 13:20 ч., на към 60 км източно от румънското въздушно пространство ", предадоха Дарик и Българска телеграфна агенция.

Според румънските власти  " нападателните и рискови маневри, неведнъж изпълнявани от съветския изтребител наоколо до полския аероплан, са провокирали висока степен на турбулентност и съществени усложнения при ръководството му ".

Инцидентът напомня за случилото се през март, когато Су-27 съзнателно провокира разбиването на американски дрон MQ-9 „ Reaper “ над Черно море.

Военновъздушните сили на Румъния са били предварително предизвестени, подготвени да се намесят когато и да е.

" След случая два изтребителя на румънските военновъздушни сили и два на испанските военновъздушни сили в състава на бойната работа на Air policing бяха авансово разположени от Центъра за взаимни въздушни интервенции на НАТО в Торехон, като са подготвени да се намесят когато и да е, само че не изискват политане ", се споделя в изказване на МО на Румъния, представено от “Defense Romania ”.

Полският екипаж е работил спокойно и професионално в обстановката, основана безконтролно от съветския водач, като е съумял да поеме надзор над самолета след първичната загуба на височина, породена от маневрирането на изтребителя Су-35, успявайки да кацне безвредно на летище Михаил Когълничану към 13:50 ч. Никой от членовете на екипажа на борда на полския аероплан не е потърпевш при случая.

Румънските управляващи са в контакт с Фронтекс и полските управляващи, за да се изяснят всички условия на случая. Агресивното държание на военния аероплан, принадлежащ на Руската федерация, против невъоръжен аероплан, изпълняващ задача на Фронтекс за наблюдаване на миграционния риск в Черноморския басейн, е изцяло недопустимо. Този случай е още едно доказателство за провокативния метод на Руската федерация в Черно море.

От 19 април до 17 май 2023 година полски аероплан L410 UVP-E20 е ситуиран в Румъния като част от " Многоцелева морска интервенция (MMO) Западно Черно море 2023 ", координирана от Фронтекс. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР